Онлайн покупка на автобусен билет с карта

Към момента можете да осъществите онлайн покупка на автобусен билет от автоматизираната система за продажба на автобусни билети само по начин и чрез предвидените за това форми в trans5.bg. следните стъпки: 

 1. Изберете двупосочен билет в случай, че желаете да закупите билет за отиване и връщане, пропуснете тази стъпка при еднопосочен билет;
 2. Изберете дата на тръгване;
 3. Изберете дата на връщане в случай, че сте посочили двупосочен билет в т.1;
 4. Изберете началната точка на своето пътуване (От);
 5. Изчакайте няколко секунди, за да се появи надпис -Изберете направление-, след което посочете крайна точка за своето пътуване от падащото меню под текст (За);
 6. Натиснете бутон ВИЖ РАЗПИСАНИЕТО >>

изберете вид на билета еднопосочен / двупосочен
натиснете бутон ВИЖ РАЗПИСАНИЕТО

Изчакайте няколко секунди и ще видите всички заминаващи автобуси в желаните от вас дати. 

При двупосочен билет след като сте избрали възможен час на тръгване, изберете и час на връщане на желаната от Вас дата. 

Натиснете бутон "купи билет" за избраният от вас курс. 

В отворения нов прозорец, ще видите детайлна информация за курса и цените на билетите.

Сега можете да изберете места за своето пътуване. Натиснете бутон ИЗБЕРИ МЕСТА.

Изберете Вашето място в автобуса, оцветените в зелено места със съответните номера са свободни. 
След  като направите Вашия избор, избраното от Вас място се оцветява в червен цвят. 
След като приключите с избора на места, натиснете бутон ГОТОВО. 

Сега виждате информация за избраните места и вида на вашите билети. 

Изберете вид на билета в случай, че закупувате билет за дете или с карта. 

В съответните полета задължително въведете Име и Фамилия, телефон за връзка и и E-mail. 

Следваща стъпка е заплащане на автобусния билет. 

 • Натиснете бутон „Плащане“.
 • Отваря се платежна страница на обслужващата ни банка (ОББ), където въвеждате данните на вашата карта. Приемаме плащане със следните видове карти: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY.
 • Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode се отваря автентикационна страница на вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация. Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.
 • При успешна трансакция (получена авторизация), на екран се визуализира трансакционна бележка, която разпечатвате или запазвате.

Моля запишете предоставената ви информация, за да я покажете при нужда и в случай, че не получите или загубите съобщението, което Транс 5 ще ви изпрати. 
„ТРАНС 5” ООД чрез trans5.bg ще Ви уведоми за потвърждавaне на извършеното от Вас плащане на закупения автобусен билет, чрез съобщение на указания от Вас E-mail.

Картовите данни се пренасят чрез платежен сървър на банката. Транс-5 ООД няма достъп до Вашите картови данни!

В случай, когато потребителя / пътника не представи надлежен документ или се установи нарушение в подадената от него информация, потребителя / пътника/ се задължава да доплати сумата за билета или да се откаже от правото си да извърши своето пътуване, като парите за билета няма да му бъдат възстановени. Посочването на непълни или неверни данни в указаните форми може да направи покупката на автобусен билет невалидна. В тези случаи „ТРАНС 5” ООД не носи отговорност за осъществяванто на покупката на автобусен билет и изълнение на превоза.
Политика за осигуряване на защита на данните при плащане


За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата VisaилиMasterCardкарта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации:

 • Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване наSSLпротокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка
 • Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)
 • В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - VerifiedbyVISA и MasterCardSecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.